Navigation Menu

Leuk steden: Tokyo

japan-217882_1280
Tokio of Tokyo is één van de 47 provincies (wat ook wel prefecturen wordt genoemd) van Japan. Het aantal inwoners van Tokyo ligt rond de 38 miljoen. Bijzonder is dat de bevolking overdag groeit met bijna 2,5 miljoen mensen doordat werknemers en studenten naar het centrum reizen. Sinds 1868 is Tokyo de hoofdstad van Japan omdat de regering, het keizerlijk paleis en de Japanse keizerlijke familie hier gevestigd zijn.

Geschiedenis

Vroeger was Tokyo een klein vissersdorpje en droeg het de naam Edo. Het groeide uit tot een grote stad toen de Tokugawa-familie in 1603 het Shogunaat (oftewel krijgsheren) overnam. De officiele hoofdstad toen bleef toen Kyoto omdat de keizers daar woonden. In 1868 kregen de keizers hun macht terug, vanaf dat moment was Tokio de hoofdstad en veranderde de naam Edo naar Tokio.

In 1923 vond de Kanto-aardbeving plaats. Met een kracht van meer dan 8 op de schaal van Richter was dit een zeer zware aardbeving. De stad werd bijna volledig verwoest en meer dan 140.000 inwoners kwamen om. De Olympische zomerspelen werden in 1964 in Tokyo gehouden. Dit zou eigenlijk in 1940 plaatsvinden maar werd vanwege de Tweede Wereldoorlog afgelast. Dit was de eerste olympiade die in Azie werd gehouden.

Bezienswaardigheden: hierom staat Tokyo in de lijst van leuke steden!

Tokyo staat niet voor niets in onze lijst van leuke steden. De stad heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en geschiedenis. Ook de tuinen, parken en prachtige stukken natuur  maken Japan en met name Tokyo een wereldstad om niet over te slaan!

Musea en tempels

In de top 3 musea’s van je Edo-Tokyo museum kunnen we Tokyo’s Nationale Museum, het Nezo museum en het Keizerlijke paleis aanraden. Het paleis is gebouwd in 1457 en heeft een prachtige tuin vol kersenbloesems. Ook een van de meest oude tempelcomplexen van Tokyo is een indrukwekkend gezicht: de Senso-ji Tempel.

Parken en tuinen

De parken die Tokyo rijk is mogen zeker niet ontbreken op je reislijst. Wil je een traditionele Japanse tuin bezoeken dan is de Koishikwawa Korakuen tuin een aanrader. Het goed bereikbare Ueno park ligt naast het centraal station. Voor een perfecte wandeling door Tokyo kan door Meiji Shrine. Verder is de Sumida rivier, het Yanaka begraafplaats (waar ook de laatste Tokugawa Shogun ligt begraven) en Obaida eiland.

Leuke steden Tokio

Winkelen

Ook voor shopliefhebbers is Tokyo een perfecte stad. De wijken Shinjuku en Harajuku zijn dan een echte aanrader om te bezoeken. Voor luxe merken kun je naar Ginza. Lees meer over de bezienswaardigheden in Tokio.

Reizen naar Tokio

Afhankelijk van of het zomer of wintertijd is in Nederland is het 7 of 8 uur later dan in Nederland. Typisch voor Tokyo zijn de zogenaamde capsulehotels. De kamers in een capsulehotel bestaat uit kleine capsules waar naast een bed beperkt plek is, vaak alleen nog voor je tas en een kleine tv of airco.