Navigation Menu

Japan

Leuke steden: kyoto - tempels

Letterlijk betekent Japan: oorsprong van de zon. Japan is een eilandstaat, dat bestaat uit meer dan 6.000 eilanden, dat ten oosten van het Aziatische continent ligt. Kyushi, Shikoku, Honshu en Hokkaido zijn de grooste eilanden van Japan. Met meer dan 126 miljoen inwoners wonen er bijna 8 keer zoveel mensen in Japan als er in Nederland wonen.

In Japan varieert het van koel en vochtig in het noorden naar koude winters en warme zomers tot subtroptische klimaat in het zuiden. In augustus ligt de gemiddelde temperatuur in Tokyo op ongeveer 27 graden. Er valt relatief veel regen: tussen de 1.000 en 2.500 millimeter. Natuurgeweld zoals tyfoons een aardbevingen komen ook voor in Japan. De Kanto aardbeving in 1923 had een 8,2 op de schaal van richter.

Leuke Japanse steden

Als het gaat om leuke steden in Japan dan zijn hoofdstad Tokyo en culterele hoofdstad Kyoto de abosolute koplopers. Doordat het regeringsstelsel zich nu ook in Tokyo bevindt is dit de officiele hoofdstad van Japan. Dit is niet altijd het geval geweest: vroeger was de hoofdstad Kyoto. In de laatstgenoemde stad zijn nog veel vooroorlogse gebouwen te vinden.
> Lees waarom Tokyo thuishoort in de lijst met leuke steden
> Lees waarom Kyoto ook thuishoort in de lijst met leuke steden